Aktuellt

HÖSTLJUS

Hösten närmar sig – luften är kallare och löven färgas gula.

Dagarna blir kortare och dagsljuset behöver delvis ersättas med artificiellt ljus. Vi har bland annat jobbat med stilren belysning i vita gradienter för den nya entrén till Kruthusgatan 17, lekfullt och kanske lite läskigt ljus för lekplatser i Rannebergen och Tuve och trygghetsskapande belysning i bostadsområden. Nu tänder vi staden ljus!

GLAD SOMMAR

Inför sommaren vill vi gärna dela med oss av några utflyktstips för unga som gamla!

Lek och mötesplatsen ”Fjället” i Rannebergen bjuder på lek för barn i alla åldrar med mysiga sitt- och grillplatser. Adress: Fjällblomman 2

En lummig oas mitt i hjärtat av Göteborg hittar ni på Bostadsbolagets gård öster om heden. Här är perfekta platsen för en picknick och det finns lek- och träningsredskap för gammal och ung.
Adress: Sten Sturegatan 25

Till hösten återkommer vi med andra nya lekplatser, skolgårdar, gator och torg.

Soliga hälsningar Landskapsgruppen

God Jul

& Gott Nytt År!
Vi tackar för ett fint samarbete under det gånga året och ser fram mot kommande!

Årets julklapp går till Läkare utan gränser
Och till Nattvandrarna

HÖSTGLÖD

Efter noggrann planering från skiss – modell – ljusberäkning – projektering är bygget nu i full gång. I gnistrande höstglöd står snart paviljongen ”Biskopsmössan” klar i Kv. Sundberg i centrala Uddevalla.

Monica

Monica, vår egen kyrkogårdsarkitekt i senaste numret av tidskriften arkitekten. Hon berättar om hur hon planerar för morgondagens kyrkogårdar, där minneslundar och askgravlundar får mer plats. Och om hur viktigt det är med naturen när vi minns våra nära och kära.

🌳🌳🌳

Artikeln i sin helhet:
https://arkitekten.se/nyheter/hon-planerar-morgondagens-kyrkogard/

GLASSIGT !

En riktigt skön sommar med sol, glass och salta bad önskar vi på Landskapsgruppen.

HAMBURG

Två härliga dagar i Hamburg med kollegorna från både Lund  och Göteborg  började med ett besök på en ogreppbart stor plantskola med fokus på träd av alla möjliga sorter, storlekar och former. Sedan vidare till den konstgjort uppbyggda Baaken Park omgärdad av pågående bostadsbyggnation.

Dag två bjöd på en lång promenad med guide genom nya stadsdelen Hafencity som omvandlats från nedlagt hamnområde till nya bostäder, kontor, skolor, butiker, restauranger samt en ny operabyggnad. Hafencity är framtidssäkrad mot översvämningar och klimatförändringar, något som även kan bli aktuellt i Göteborg framöver.

Ett minus var avsaknaden av grönområden i den nya stadsdelen. Gamla Hamburg är mycket grönare med fantastiska trädalléer och fina parker. Så nu åker Landskapsgruppen hem, mer övertygade än någonsin, om att grönskan har mångfaldigt positiva sidor och är redo att övertyga våra beställare om att GRÖNT VERKLIGEN ÄR SKÖNT.

GLAD PÅSK

Utemiljön till Landamäreskolan i Biskopsgården uppmärksammades i SVT av riksarkitekt Helena Bjarnegård och sågs som ett gott exempel på hur arkitektur kan uppmuntra barn till rörelse. Reportaget handlade om utmaningen Sverige står inför gällande alla nya skolgårdar som ska byggas inom en snar framtid. Vi på Landskapsgruppen är stolta över skolgården som vi ritat och som stod färdig 2016.

SVT reportage länk

GOD JUL

& Gott Nytt År! Vi tackar för ett fint samarbete under det gångna året och ser fram emot kommande!

Årets julklapp går till Musikhjälpen och Majblomman.